Peter Bager mottar utmärkelse från Singapores försvarsminister

14 apr 2018

Den 10 april tilldelades Sveriges tidigare specialrådgivare, Konteramiral Peter Bager Singapores Försvarssällskaps Hederspris. Bager mottog utmärkelsen av försvarsministern Dr Ng Eng Hen vid en ceremoni på Försvarsdepartementet. Bager fick utmärkelsen för hans insatser till att stärka det tekniska samarbetet mellan ländernas försvarsorganisationer, vilket är en viktig pelare i de bilaterala relationerna mellan Singapore och Sverige. Den svenska och singaporianska flottan har haft ett nära samarbete sedan 1990-talet då Singapore förvärvade svenska minröjningsfartyg och ubåtar.

Singapores försvarssällskap grundades ursprungligen 1996 som Singapore Defence Techonology Distinguished Community (SDTDF) med syftet att uppmärksamma individer som har bidragit till det bilaterala samarbetet inom försvarsteknik. 

Efter en översyn av SDTDF tidigare i år, utökades omfattningen av utmärkelsen till att även omfatta administrativa tjänstemän som har lämnat betydande bidrag till att utveckla samarbetet med Singapore.

Vid mottagandet av priset gjorde Bager följande uttalande: "Jag är mycket hedrad att få detta erkännande från Singapore. Vårt bilaterala samarbete har byggts upp under många år och att det är så framgångsrikt visar på det förtroende och den respekt som båda länderna har utvecklat för varandra. Jag är glad över att ha varit en del av den här givande resan och jag ser fram emot att den långvariga vänskapen mellan Sverige och Singapore fortsätter att utvecklas och stärkas . "

Sveriges ambassadör Håkan Jevrell höll även en mottagning för Bager på det svenska residenset där representanter från den singaporianska och svenska försvarssektorn deltog.

The Singapore Defence Fellowship

Senast uppdaterad 22 maj 2018, 16.31