Alternate Text

Sveriges ambassadKigali, Rwanda

Lokal tid 14:25

Ledig tjänst

16 jul 2024

Sveriges ambassad i Rwanda söker nu en lokalanställd politisk handläggare med start under hösten 2024.

Ambassaden i Kigali representerar Sverige i Rwanda. Ambassadens huvudsakliga verksamhetsområden är utvecklingssamarbete med Rwanda, politisk rapportering samt Sverige – och näringslivsfrämjande. Den nuvarande strategin för utvecklingssamarbete 2020-2024 är inriktad på inkluderande ekonomisk utveckling, miljömässigt hållbar utveckling samt mänskliga rättigheter, demokrati, rättsstatens principer och jämställdhet. Även forskning och högre utbildning är prioriterat.  De politiska och handelsmässiga relationerna har växt i betydelse och frågor kopplade till framför allt politisk dialog och samverkan, export- och näringslivsfrämjande men även Sverigefrämjande har i dagsläget stort fokus inom den politiska sektionens arbete. Ambassaden ger konsulärt stöd men handlägger inte migrationsärenden. Ambassaden har 20 medarbetare, varav ca hälften kommer från Sverige.

Tjänsten är en lokalanställning vid den politiska sektionen. Anställningen är tidsbegränsad till ett år med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde under hösten 2024.

 

Arbetsuppgifterna omfattar i huvudsak:

  • Tillsammans med myndighetschefen ansvara för bevakning, rapportering, analys och rådgivning om rwandisk inrikes-, utrikes- och säkerhetspolitik (inklusive med fokus på Rwanda i Stora Sjö-regionen), samt handelspolitik, demokrati och mänskliga rättigheter.
  • Tillsammans med myndighetschefen och medarbetade i den politiska sektionen bidra till ambassadens export- och näringslivsfrämjande. Fokus på att initiera, koordinera och följa upp samarbete med såväl Team Sweden-aktörer, inklusive handelskamrar, som svenska företag intresserade av att expandera till den rwandiska marknaden.
  • Bygga och upprätthålla nätverk med relevanta aktörer och representera ambassaden på möten relaterade till ansvarsområdena.
  • Bidra till ambassadens kommunikationsarbete med sociala medier genom att koordinera med kommunikationsansvarig på ambassaden.
  • I samarbete med myndighetschef/kollegor förbereda och genomföra lokala aktiviteter och besök relaterade till ansvarsområdet.
  • Andra arbetsuppgifter utifrån vad ambassadens verksamhet kräver.

Vi söker Dig som har svenskt medborgarskap och en relevant akademisk examen, exempelvis med statsvetenskaplig inriktning. Gärna med intresse för handelspolitiska frågor och näringslivsfrämjande utöver politisk analys, då den politiska sektionen har särskild tonvikt på export- och näringslivsfrämjande. Du har god analytisk förmåga och formulerar dig väl i skrift och tal på såväl svenska som engelska. Kunskaper i franska är meriterande. Ambassaden är förhållandevis liten och arbetar integrerat, vilket kräver flexibilitet. Vi strävar också efter att utnyttja de olika uppdragen för att skapa synergier och mervärde för Sveriges samlade representation i Rwanda. Arbetstempot på ambassaden är tidvis högt och ambassadens storlek kräver medarbetare med flexibilitet som vid behov kan hantera nya sysslor och krav. De många externa kontakterna och de politiska frågornas komplexitet i Rwanda ställer stora krav på samarbetsförmåga och gott omdöme.

Kunskaper om och erfarenheter från Afrika eller från annan utlandsmyndighet är önskvärda.

Lön och övriga villkor gäller enligt ambassadens regelverk för lokalanställda. Skatt och sociala avgifter ska betalas i Rwanda. Godkänd registerkontroll är en förutsättning för tillträde.

För frågor om anställningsvillkor eller om innehållet i tjänsten vänligen kontakta ambassaden via mejl på ambassaden.kigali@gov.se

Ansökan med personligt brev, CV, universitetsbetyg samt två referenser ska vara ambassaden tillhanda senast 15 augusti 2024 och ska skickas till följande adress: ambassaden.kigali@gov.se med ärendemening ”Ansökan: Lokalanställd politisk handläggare”.

Senast uppdaterad 16 jul 2024, 09.27