Sveriges delegation vid OECD och Unesco i Paris söker en handläggare för ekonomiska och finansiella frågor

18 jun 2024

Vill du representera Sverige, bevaka den ekonomiska utvecklingen och utformningen av den ekonomiska politiken i OECD:s medlemsländer och systemviktiga ekonomier, samt driva Sveriges ståndpunkter i en internationell miljö?

OECD- och Unescodelegation i Paris söker en handläggare för ekonomiska och finansiella frågor med tänkt tillträde i september 2024.

Arbetet som handläggare består i att bevaka den ekonomiska utvecklingen och utformningen av den ekonomiska politiken i OECD:s medlemsländer och systemviktiga ekonomier. I tjänsten ingår att följa OECD:s arbete rörande makroekonomi, inklusive offentliga finanser, pensionssystem, strukturpolitik, skattepolitik och konsumentfrågor. Handläggaren representerar Sverige i kommittén för granskning av medlemsländernas ekonomier (Economic and Development Review Committee, EDRC). Tjänsten innefattar bevakning av OECD:s arbete med offentlig styrning. I arbetet ingår att ha ett tätt samarbete med andra länders delegationer vid OECD, inte minst de nordiska, samt med OECD:s sekretariat. Arbetsuppgifterna utförs i nära samarbete med finansdepartementet och utrikesdepartementet under ledning av myndighetschefen, Sveriges ambassadör vid OECD och Unesco.

I arbetsuppgifterna ingår också bl.a. att hålla kontakt med besökande svenska delegationer, att arrangera studiebesök och att informera hemåt om OECD samt att hålla kontakt med svenskar anställda inom organisationen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid vid delegationen i Paris, under fransk arbetslagstiftning. Provanställning om två månader. Vi tillämpar individuell lönesättning. En förutsättning är att du har svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs före anställning.

Dina kvalifikationer

Du har högskoleexamen eller motsvarande, företrädesvis inom nationalekonomi. Du har erfarenhet av arbete med makro- och samhällsekonomiska frågor, gärna också med frågor rörande internationellt ekonomisk-politiskt samarbete.

Tidigare arbete inom Regeringskansliet eller annan myndighet är en merit. Rollen kräver mycket goda kunskaper i engelska och god skriftlig förmåga på svenska och engelska. Kunskaper i franska är en merit. Det är en fördel om du har vana vid utåtriktat arbete.

Arbetet kännetecknas av en hög grad av självständighet samtidigt som det ställer krav på att du är samarbetsinriktad och lyhörd med mycket god analytisk kapacitet. Du bör vara en relationsskapande person med god diplomatisk och social förmåga. Ett strategiskt angreppssätt är värdefullt i arbetet.

Är du intresserad?

Välkommen med din intresseanmälan och cv senast 9 juli till

oecd-del.paris@gov.se 

Om du vill veta mer om jobbet - kontakta avdelningschef Thomas Bergman vid finansdepartementet, thomas.bergman@regeringskansliet.se eller Helena Sångeland, ambassadör, helena.sangeland@gov.se

 

 



Senast uppdaterad 18 jun 2024, 14.57