Alternate Text

Sveriges ambassadOslo, Norge

Lokal tid 05:52

Konsulatet i Kristiansand har invigts

14 jun 2024

Konsulatet invigdes formellt den 17 juni. Unni Farestveit, direktör i Å Energi AS, är honorärkonsul.

Farestveit är utbildad civilekonom vid Universitetet i Agder. Hon har haft flera olika roller inom Å Energi AS, och ansvarar idag för bl.a. myndighetskontakter. Hon har tidigare erfarenhet från både privat och offentlig sektor, samt bred erfarenhet från styrelseuppdrag i en rad olika branscher.

Konsulatet i Kristiansand stärker Sveriges närvaro i en alltmer näringstung del av Norge. Därmed skapas goda förutsättningar för gränsöverskridande samarbete länderna emellan, samtidigt som möjligheterna att erbjuda god service till svenska medborgare i södra Norge stärks. 

"Det är ett fint erkännande att bli utnämnd till honorärkonsul och jag ser fram emot att representera Sverige på bästa möjliga sätt," säger Farestveit. "Utöver att bistå svenska medborgare med utlämning av pass samt andra konsulära ärenden så hoppas jag också att vi kan bidra till att främja kontakter mellan svenska och norska företag."

Sveriges honorörkonsulat i Kristiansand invigdes formellt den 17 juni 2024. För mer information, vänligen kontakta konsulatet

Senast uppdaterad 14 jun 2024, 15.20