Förlängt inreseförbud för resande till Sverige

27 jan 2022

Regeringen har i dag (27 januar 2022) beslutat att förlänga de tillfälliga inreseförbuden för resande till Sverige, till och med den 28 februari 2022 för resande från länder inom EU/EES och till och med den 31 mars 2022 för resande från länder utanför EU/EES.

Det är främst på grund av det fortsatt osäkra smittspridningsläget som regeringen i dag har beslutat att förlänga inreseförbuden för resande till Sverige.

Inresa från länder utanför EU/EES

Regeringen har beslutat att inreseförbudet för resande till Sverige från länder utanför EU/EES förlängs till och med den 31 mars 2022.

Utländska medborgare som reser till Sverige från ett land utanför EU/EES måste omfattas av något av undantagen från inreseförbudet och dessutom kunna uppvisa ett negativt test för covid-19 utfört inom 72 timmar före inresa till Sverige, eller vara undantagna från testkravet, för att få resa in i landet. Undantag från inreseförbudet och testkravet görs för flera kategorier av resenärer, bland annat för resenärer med vaccinationsintyg utfärdade i vissa länder.

Pressmeddelandet finns här

För information om att resa till Sverige från utlandet under coronapandemin läs mär här

Senast uppdaterad 27 jan 2022, 13.35