Utställning i Shanghai - Ingmar Bergman och hans inflytande på konst och mode

17 okt 2018

I år är det 100 år sedan Ingmar Bergman föddes, vilket fortsätter att uppmärksammas över hela världen. Ingmar Bergman är universellt känd för sina verk inom film och scenkonst, men utställningen Ingmar Bergman and his legacy in fashion and art fokuserar på den legendariske regissörens avtryck som motsträvig trendsättare. Bergman var själv ointresserad av mode, men idag är hans simplistiska stil en del av det svenska modet.

Svenska Institutets utställning Ingmar Bergman and his legacy in fashion and art har vistats på flera platser i världen i samarbete med svenska ambassader och konsulat. Generalkonsulatet presenterar nu utställningen i Shanghai, som en del av den 20:e upplagan av China Shanghai International Arts Festival. Den översatta och lokalanpassade versionen är sammanställd av svensk-kinesiska kuratorn Kaimei Wang.

Utställningen organiseras tillsammans med Hong Kong Plaza och Qidu Gallery. Utställningen består av affischer och stillbilder från Bergmans verk, foton av Bergman, filmklipp, konst- och dokumentärfilmer, modeobjekt och kläder. De flesta av Bergmans foton visas i Shanghai för första gången.

Laterna Magica: Ingmar Bergman and his legacy in fashion and art

Tid: 20/10 - 9/11

Plats: Bottenvåningen, Hong Kong Plaza (södra), 283 Middle Huaihai Road, Shanghai

Fri entré

Senast uppdaterad 22 okt 2018, 08.58