Utbrottet av Covid-19 och nedstängningen av Shanghai

30 maj 2022

Utbrottet av Covid-19 och den pågående nedstängningen av Shanghai och de många och ingripande restriktioner som denna medför skapar problem för alla i vardagen.

Generalkonsulatet följer utvecklingen noga och strävar i nära samverkan med andra EU- och nordiska länder efter att hitta bästa möjliga lösningar i varje brådskande ärende som rör svenskar.

För att undvika risken att vidareföra felaktigt innehåll lägger generalkonsulatet inte upp icke-officiell information på våra digitala plattformar.

Behöriga kinesiska myndigheter publicerar dagligen statusrapporter över antalet smittfall och gör härutöver regelbundna presskonferenser i Covid-relaterade ämnen.

Vi råder alla att följa behöriga lokala myndigheters instruktioner och rekommendationer när det gäller åtgärder för kontroll av smittspridning och restriktioner.

Svenska medborgare uppmanas att anmäla sig på svensklistan och att ladda ner appen UD Resklar.

Du kan alltid nå Generalkonsulatet på vår mailadress generalkonsulat.shanghai@gov.se. Om du själv eller någon medlem i din familj behöver konsulärt stöd nås Utrikesdepartementets jourtelefon på +46 8 405 50 05. 

För frågor som rör viseringar och uppehålls- och arbetstillstånd ber vi dig att kontakta oss på generalkonsulat.shanghai-visum@gov.se.

Vänligen notera att generalkonsulatets kontorslokaler är stängda för besökare under nedstängningen av Shanghai och att vår växel därför inte heller är bemannad.

Senast uppdaterad 30 maj 2022, 09.15