Sverige på China International Import Expo, CIIE, i Shanghai

24 nov 2021

För fjärde året i rad deltog tjugotalet svenska företag i årets China International Import Expo, CIIE - Asiens största importmässa –– som sedan 2017 arrangeras i Shanghai.

Totalt 24 svenska företag verksamma på den kinesiska marknaden medverkade med egna paviljonger under utställningsdagarna den 5 – 10 november, vilket var fler än tidigare år. Och även om tillresande affärsrepresentanter saknades på grund av strikta inreserestriktioner mot COVID i Kina var aktiviteten bland de lokala svenska näringslivsdeltagarna på topp.

Foto CIIE.JPG

CIIE:s satsning detta år på tema hållbarhet var särskilt intressant för svenska aktörer som står sig starka i konkurrensen, vilket beredde väg för många att profilera sig. Bland annat transportsektorn bjöd på stark närvaro genom Scania, Volvo Group, och Volvo Cars, men även industriföretag som Alfa Laval och Epiroc, och inom IT, Ericsson satsade. Astra Zeneca hade en välbesökt paviljong för biotech/life science. Och med innovationstema och tydligt klimatfokus presenterade H&M en stilfull utställning med fokus på cirkulär klädkonsumtion och spännande nya återvunna material och möjligheter. Även IKEA fortsatte på sin redan inslagna gröna väg, i år även med möjlighet för besökarna att upptäcka företagets nya helhetskoncept för modern och sustainable living.

Foto CIIE 3.jpg

Senast uppdaterad 24 nov 2021, 10.31