Svenska stjärnkockar inviger Swedish Food Week i Shanghai

28 maj 2019

Sveriges generalkonsulat i Shanghai anordnar tillsammans med Four Seasons Hotel Shanghai det första officiella firandet av Svensk matkultur i Shanghai

Shanghais första officiella ”Swedish Food Week”, arrangerad av Sveriges generalkonsulat i Shanghai, har precis påbörjats.

Under denna vecka, kommer de kända svenska kockarna Jonas Åhman och Joakim Blom att presentera naturlig, fräsch och hälsosam mat som definierar det svenska köket. Jonas Åhman är känd för restaurangen Trädgårdsgatan 26 som har tilldelats Trip Advisor Certificate of Excellence, och Joakim Blom har erfarenhet av kök på många lyxhotel och restauranger med Michelinstjärnor.

Det moderna nordiska köket har ett gott rykte. Svenska kockar fokuserar gärna på att använda fräscha och närodlade säsongsvaror och moderniserade traditionella tekniker så som saltning och rökning. Innovation i köket har gett Sverige 22 Michelistjärnor och landet har varit bland topp tre i Bocuse d’Or sju gånger sedan tävlingen startade 1987.

Under den kommande “Swedish Food Week” kommer Jonas Åhman och Joakim Blom att laga autentisk svensk mat som framhäver de unika kvalitéerna som definierar nordisk mat.

Det tio dagar långa eventet kommer mellan maj 27 och juni 6 bestå av sju dagar med buffémiddag i Cafe Studio och tre dagar med en förutbestämd fyrarättersmiddag i Steak House.

------------------------
Swedish Food Week

Maj 27 – Juni 2, kl 17:30-22:00
Cafe Studio buffémiddag, 1F

Juni 3 – Juni 5, kl 17:30-22:00
Steak House förutbestämd fyrarättersmiddag, 2F
--------------------------

För mer detaljer och reservationer, vänligen kontakta Four Seasons Hotel Shanghai på: 86(21)6256 8888

Om Four Seasons Hotel Shanghai

Det trettiosju våningar höga huset med 420 rum som utgör Four Seasons Hotel Shanghai är idealt placerat i hjärtat av downtown Puxi. Det tar bara några minuter att gå till People’s Square där stora turistattraktionerna som Shanghai Museum och Grand Theatre ligger. Dessutom, är det gångavstånd från de kända nöjes- och businesskvarteren Nanjing Road och Huaihai Road. Världens största Starbucks Reserve Roastery och en modern shoppinggalleria ligger precis över gatan. Den eleganta inredningen är en karismatisk mix av öst och väst.

Café Studio ligger på hotellets bottenvåning. Med en mysig atmosfär och vänskaplig service är det en ideal plats för frukost och lunchbuffé. Restaurangen erbjuder ett imponerande urval av skaldjur och annan mat som är inspirerad av Europa och Asien.

Det amerikanska Steak House med importerat premium kött, färska skaldjur och en omfattande salladsbar är perfekt för speciella tillfällen.

 

Senast uppdaterad 28 maj 2019, 11.51