Svensk medverkan i högnivåsegmentet vid SIAL Shanghai mässan

24 jun 2021

Generalkonsul Marie-Claire Swärd Capra och skogs- och lantbruksrådet Magnus Carnwall vid svenska ambassaden i Peking medverkade i högnivåsegmentet vid årets SIAL mässa – Asiens största livsmedelsmässa.

SIAL 2021.jpg

 

COVID-19 pandemin har visat hur beroende vi är av tillgången på livsmedel och att vi inte överlever utan att ha hållbara livsmedelsleveranser. Matprodukter måste alltid kunna röra sig över gränser, detta är viktigt inte minst i kris. Globala handelsregler är avgörande för att etablera tillförlitliga handelsflöden. Vi måste också uppmärksamma lantbruksområdena runtom i världen eftersom de är våra hjärtan och lungor för hållbara livsmedel.

 

images8j3n.png

Klimatmedvetenheten ökar. Detta får samhällen, industri, och enskilda människor att tänka och agera på ett nytt sätt. Livsmedelssystemen förändras på sätt som bidrar till nyttigare råvaror, fossilfri produktion, mindre slöseri med mat, och hållbar djuravel.

Konsumentpåverkan bidrar till att uppmuntra den svenska livsmedelsindustrin att ständigt förnya för att möta nya krav. Av detta följer en snabbare innovationstakt, med sundare och godare livsmedel.

Senast uppdaterad 22 jun 2021, 16.29