Design Shanghai 2018 Det Nordiska hemmet: Med fokus på Sverige

Den 14 -17 mars anordnas en av Asiens främsta designutställningar - Design Shanghai - på Shanghai Exhibition Centre. Sveriges generalkonsulat i Shanghai presenterar i samarbete med Wowdsgn svensk hemdesign på temat ”Det nordiska hemmet: Med fokus på Sverige”.

Detta är tredje året i rad som Generalkonsulatet deltar i Design Shanghai. Årets utställning består av de svenska märkena HEM, Aveva, Eva Schildt och Blankture, och bland våra nordiska grannar finns även en hel del finska och danska varumärken.

HEM är ett designmärke som skapar hållbara möbler, tillbehör och belysning. Tillsammans med kända europeiska tillverkare skapas ikoniska produkter för hem och arbetsplatser runt om i världen. HEM har som målsättningen att skapa ett varumärke med designfokus och kvalité. Kombinerat med direkt e-handel för kunderna och prisvänliga produkter utan mellanhänder, varumärket vill fortsätta stärka e-handeln och har även öppnat sin första pop-up-butik i New York.

AVEVA grundades av designern EVA, som själv står bakom all design. Hon har genom sin design återintroducerat handgjord ull i det dagliga livet. AVEVA älskar att arbeta med kontraster.Kombinationen av det hårda och det mjuka, såsom ull och trä, kännetecknar AVEVAs produkter.

EVA SCHILDT avslutade sin designutbildning på Beckmans School of Design 2001, och sedan dess har hon haft en egen studio. Idag arbetar hon som designer och inredningsarkitekt.

Stockholmsbaserade BLANKTURE är ett inredningsmärke som fokuserar på att involvera individen i den kreativa processen.  Grundaren Jenny Schild älskar att framkalla innovativ design, genom att skapa accessoarer till belysning tar hon heminredningen till en helt ny nivå.

”Det nordiska hemmet: Med fokus på Sverige”
När? 14-17 mars 10:00-18:00
Var? Zone E2-57, Contemporary Design Section, Design Shanghai, Shanghai Exhibition Center, 1000 Middle Yan’an Road, Jing’an District, Shanghai

Biljetter: https://www.designshanghai.cn/

Senast uppdaterad 14 mar 2018, 11.26