“Study in Sweden”-event och svensk karriärmässa i Shanghai

24 apr 2019

Söndagen den 14 april anordnade Sveriges generalkonsulat i Shanghai en informationsträff för kinesiska studenter som har blivit antagna till universitet i Sverige. På eventet fick studenterna tala med representanter från svenska universitet och lära sig mer om svenskt studentliv. Lördagen den 13 april höll även Young Professionals i Shanghai en karriärmässa där flera svenska företag deltog.

”Study in Sweden”-eventet är en bra möjlighet för studenter att lära sig om allt från uppehållstillstånd till hur man kan möta och bli vän med svenskar. Studenterna fick först lyssna på föreläsningar och sedan chansen att tala i mindre grupper med representanter från universiteten. Efter middagen hölls en frågesport för att testa studenternas kunskaper om Sverige. Årets event var det största som konsulatet anordnat hittills med över 200 studenter. Totalt åker ca 1 200 kinesiska studenter om året till Sverige.

På lördagen anordnade Young Professionals i Shanghai en karriärmässa med montrar och föreläsningar som hölls av svenska företag. Sveriges generalkonsul Lisette Lindahl öppnade mässan med ett tal om svensk företagskultur och vikten av att hitta en arbetsplats där man trivs. Young Professionals är svenska handelskammaren i Kinas ungdomsorganisation.

 

Senast uppdaterad 24 apr 2019, 13.51