Starka kvinnor: Unga Astrid och kvinnors egenmakt

18 jan 2022

Som ett tredje och för år 2021 avslutande bidrag till genomförandet av den svenska feministiska utrikespolitiken (FUP) organiserade generalkonsulatet ett kulturevent den 15 december med en inledande paneldiskussion med framstående internationella affärskvinnor om kvinnors egenmakt under ledning av Charlene Liu från Ladies Who Tech.

Denna följdes av en visning av filmdramatiseringen Unga Astrid om Astrid Lindgrens tidiga liv. Lindgren är ofta bäst känd för sina böcker om Pippi Långstrump och dennas äventyr men var också en föregångare under nittonhundratalet för kvinnors frigörelse i Sverige.

Astrid1.jpg

Efter välkomnande ord från generalkonsul Marie-Claire Swärd Capra talade pandeldeltagarna Aiying Wang från Envac AB,  Allison Cui från Milliken & Company, Jean Liu från EF Education First, and Cathy Hau från One Piece Club China om betydelsen av jämställdhet som del av företagskultur, och både den livliga diskussionen och den efterföljande filmen uppskattades av en aktiv publik. Eventet stöddes av Svenska Filminstitutet, Svenska Institutet, Ladies Who Tech, och Göthe Institutet i Shanghai.

Astrid3.jpg

Astrid2.jpg

Senast uppdaterad 18 jan 2022, 13.57