Seminarium med svensk kunskap och erfarenheter kring grön omställning inom industri och transport

19 jan 2022

Generalkonsulatet anordnade i december ett hybridseminarium i Shanghai med svensk kunskap och erfarenheter för grön omställning inom industri och transport.

Generalkonsulatet anordnade i december ett hybridseminarium i Shanghai med svensk kunskap och erfarenheter för grön omställning inom industri och transport. Konferensen samlade ett 70-tal experter inom industri och transport däribland representanter från lokala myndigheter och företag. Efter inledande anförande av Sveriges generalkonsul i Shanghai, Marie-Claire Swärd Capra, talade Sveriges delegationschef till UNFCCC, Mattias Frumerie, om bland annat vikten av global energiomställning. Chefen för LeadIt-sekretariatet vid Stockholms miljöinstitut (SEI), Gökçe Mete, presenterade LeadIT:s arbete särskilt vad gäller stålindustrin. 

 

Vid konferensen beskrev representanter för Northvolt, Volvo Cars, Powercell, och Scania beskrev sina erfarenheter och målsättningar i arbetet att nå koldioxidneutralitet, och dessa medverkade också i den pandeldiskussion som leddes av vice ordföranden i Europeiska handelskammarens arbetsgrupp för energifrågor, Juan Ignacio Garcia de Motiloa, med ytterligare bidrag från Mickael Naouri, även denne vice ordförande i EUCham arbetsgruppen.

Senast uppdaterad 19 jan 2022, 11.30