På väg mot högre studier i Sverige

24 apr 2018

Kinesiska studenter som förbereder sina universitetsstudier i Sverige deltog i evenemanget Pre-departure i Shanghai den 22 april. Omkring 130 blivande studenter utbytte erfarenheter med alumni och träffade representanter för sina framtida universitet.

Under eftermiddagen bjöds de blivande studenterna på Sverigeinformation och praktisk information om uppehållstillstånd och tips om livet som student. Bland annat delade en panel bestående av kinesiska alumni med sig av sina erfarenheter från Sverige. Efter middag och mingel följde en populär frågesport om Sverige där blivande studenter blev uppdelade i olika grupper för att tävla och hade möjlighet att vinna priser.
Evenemanget gick av stapeln på Twelve at Hengshan Luxury Collection i centrala Shanghai. Det organiserades av Sveriges Generalkonsulat i Shanghai och Svenska institutet, i samarbete med åtta svenska lärosäten: Chalmers tekniska högskola, Stockholms Universitet, Kungliga tekniska högskolan (KTH), Linköpings universitet, Linnéuniversitetet, Lunds universitet och Uppsala universitet.

Senast uppdaterad 03 maj 2018, 09.45