Nordiskt internationellt forum I Shanghai om Koldioxidneutralitet i regionen kring Yangtze-flodens delta

22 jun 2021

Klimatförändringarna är en global utmaning som vi alla står inför. Under COVID-19 pandemin har koldioxidutsläppen minskat kraftigt men när världsekonomin återhämtar sig förväntas utsläppen öka igen. Nya gemensamma ansträngningar behövs för att bygga tillbaka bättre för framtiden. Fortsatt ekonomisk tillväxt och koldioxidsnål verkan kan vara ömsesidigt förstärkande.

YRD 2.jpg

YRD 3.jpg

Sverige och övriga nordiska länder tog initiativet till ett internationellt forum om arbetet med att nå koldioxidneutralitet i regionen kring Yangtze-flodens delta som hölls den 10 juni. Eventet som ägde rum i både digital form och på plats i Shanghai organiserades av World Resources Institute.

Forumet samlade de nordiska länderna och representanter för YRD regionen för att lära av varandras offentliga och näringslivsarbete, och för att uppmuntra erfarenhetsutbyte.

Sverige representerades vid forumet av Mattias Frumerie, departementsråd vid miljödepartementet, Svante Axelsson, nationell samordnare, Fossilfritt Sverige, Jesper Wigardt, kommunikationschef, Northvolt, samt generalkonsul Marie-Claire Swärd Capra.

Senast uppdaterad 22 jun 2021, 14.44