Music by Design: Scenen där nordiska och kinesiska musiker möts

01 dec 2018, 20.00

Det nordiska och kinesiska musiksamarbetet ”Music by Design” kommer på nytt till Shanghai med en liveföreställning på YuYinTang Park den 1 december.

poster

NO x CN Music by Design är ett tvärkulturellt musiksamarbetsprojekt på initiativ av de fyra nordiska generalkonsulaten i Shanghai. I år återkommer Music by Design till Shanghai i slutet av november till början av december. Projektet parar ihop nordiska musiker och producenter med deras kinesiska motparter för en intensiv veckolång studiotid för att skapa en låt, följt av en liveföreställning den 1 december på YuYinTang Park där de uppträder med sin nyskapade musik.

Music by Design utformades med önskan att skapa en plattform där musiker med olika kulturella bakgrunder kan träffas och utbyta idéer. Skapandet av en låt är endast en aspekt av de övergripande målen, där huvudaspekten är att introducera en bredare publik till det skandinaviska ljudet och åstadkomma en bättre kulturell förståelse mellan norra Europa och Kina inom musikproduktion.

Den spännande sammanslutningen består i år av svenska soulartisten Elias, danska producentduon Farveblind, norska musikern Bror Forsgren, finska singer-songwriter och kantelespelaren Ida Elina, vilka åtföljs av de kinesiska motparterna Xixi, ChaCha, Dirty Fingers och Jasmine Li.

Det här årets version är, förutom de nordiska generalkonsulaten, understött av Shanghai International Culture Association och Nordiska ministerrådet.

Biljetter och mer information: https://wap.showstart.com/event/71432

Senast uppdaterad 23 nov 2018, 13.39