'Music by Design' avslutades med konsert

04 dec 2018

Det sino-nordiska musiksamarbetet Music by Design avslutades i helgen på YuYinTang Park. Artister från Kina, Danmark, Finland, Norge och Sverige fördes samman på scen för en bandning av musikstilar.

Music by Design är ett musikprojekt orkestrerat av de fyra nordiska generalkonsulaten i Shanghai med stöd av Nordiska ministerrådet och Shanghai International Culture Association (SICA). Projektet sammanför musiker och producenter från Norden och Kina för att gemensamt skapa ny musik.

Veckan började med en mottagning på norska generalkonsulns residens, följt av en intensiv vecka där musikerna arbetade fram ny musik tillsammans. Slutmålet var konserten på YuYinTang där de möttes av en publik på drygt 200 personer.

Resultatet var färgstarkt där mångfalden av genrer och kombinationer skapade ett unikt ljud. Det kinesiska och danska nattlivet sammanflätades, norsk pop mötte kinesisk punk, svensk soul ackompanjerades med det kinesiska instrumentet guzhen och Finlands nationalinstrument kantele spelades tillsammans med det kinesiska instrumentet pipa.

Senast uppdaterad 05 dec 2018, 15.33