Fotouställningen Born to Be Wild invigdes den 19 october

25 okt 2022

Den 19 oktober invigde Sveriges generalkonsul i Shanghai Marie-Claire Swärd Capra utställningen Born to Be Wild – Biodiversity Through Lenses på Duoyun Books Flagship Store i Shanghai Tower tillsammans med generalkonsulerna från Danmark, och Norge.

Utställningen består av fotografier av de tre välkända nordiska fotograferna Staffan Widstrand, Audun Rikardsen and Mogens Trolle. Utställningen visades i samband med konferensen om biologisk mångfald COP15 i Kunming 2021 och har sedan dess visats i en rad kinesiska städer.

Den svenska fotografen Staffan Widstrand har tilldelats prestigefyllda priser, som”GDT European Nature Photographer of the Year” vid fem tillfällen och årets naturfotograf i flera länder, och beskrivits som en av världens mest inflytelserika naturfotografer av Outdoor Photography Magazine. Staffans verk syftar till att inspirera en bredare publik att uppskatta naturen samtidigt som han framhäver den glädje som står att finna bland världens naturarv.

Cirka 60 personer närvarade vid invigningen och ytterligare 45 personer deltog i ett online-samtal med Staffan Widstrand senare på kvällen.

Utställningen är öppen för allmänheten på Duoyun Books Flagship Store i Shanghai Tower till den 4 november.

Senast uppdaterad 25 okt 2022, 09.44