Svensk-kinesiskt hälsoforum i Anhui

06 sep 2018

Torsdagen den 6 september hölls det tredje svensk-kinesiska hälsoforumet i Hefei på temat kroniska lungsjukdomar. Forumet organiserades av Project HOPE tillsammans med Sveriges generalkonsulat i Shanghai och Anhuis sjukhusförbund.

Forumet fokuserade på kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL), som är en ofta underdiagnostiserad lungsjukdom. Antal insjukna i KOL ökar i takt med samhällets åldrande, vilket kan leda till en ökad ekonomisk börda. Medicinska experter från Kina och Sverige spenderade dagen med att diskutera forskning, policy och medicinsk utövning kopplad till diagnosticering och behandling av kroniska lungsjukdomar.

Vice generalkonsul Sebastian Magnusson deltog i forumet och presenterade en kort sammanfattning av svensk policy och erfarenheter från nationella riktlinjer i diagnosticering av KOL.

Produkter inom livsvetenskaperna är en viktig del av svensk export till Kina, enbart läkemedel utgjorde under första halvåret 2018 22% av exporten till Kina. I november i år planerar Business Sweden en företagsresa med medicinska företag till just Hefei, vilket kommer att ge fler svenska företag och lösningar möjligheten till ökad närvaro i östra Kina.

Senast uppdaterad 13 sep 2018, 14.17