Brevrösta från Kina

10 maj 2024

Vill du brevrösta från Kina? Kontakta generalkonsulatet så skickar vi brevröstningsmaterial till din kinesiska adress. Tänk på att brevrösten måste skickas i god tid så att den hinner fram till rösträkningen den 9 juni 2024.

Brevrösta från utlandet i EU-valet

Att brevrösta innebär att din röst skickas med post. Brevrösten får inte skickas från Sverige. Brevrösten måste skickas i god tid så att den hinner fram i tid till rösträkningen. Brevrösten måste komma fram senast dagen innan valdagen den 9 juni 2024 för att räknas i valet.

Det här behöver du för att brevrösta

Du behöver särskilt material för att brevrösta och två vittnen som har fyllt 18 år. Vittnena behöver inte vara svenska medborgare.

Det är viktigt att du gör i ordning brevrösten på rätt sätt och att du och dina vittnen fyller i alla uppgifter. Steg för steg: så här brevröstar du från utlandet.

Om du inte fått brevröstningsmaterial kan du beställa material för att brevrösta i EU-valet 2024 från generalkonsulatet.

Förtidsrösta vid generalkonsulatet

Vill du hellre förtidsrösta är du välkommen att besöka generalkonsulatet i Shanghai vid fyra tillfällen i slutet på maj, läs mer här. Du kan också förtidsrösta på ambassaden i Peking och generalkonsulatet i Hongkong.

Senast uppdaterad 10 maj 2024, 11.14