1200 gäster deltog i svenskt nationaldagsfirande i Shanghai

08 jun 2018

Den 6 juni höll Sveriges generalkonsulat i Shanghai ett nationaldagsfirande utomhus i centrala Shanghai, till vilket mer än 1200 kinesiska och svenska gäster kom, varav 250 barn. Temat för årets firande var familj och barn. Det var andra gången i rad som konsulatet lät gästerna ta med sina partner och barn till festligheterna.

Med inspiration från den svenska midsommaren hölls firandet på en stor gräsmatta på Radisson Blue Xingguo Hotel. På gräsmattan hade 22 svenska företag skapat "fun stations" där barn kunde leka, sporta och ta familjefoton. Den svenska kören sjöng svenska sommarlåtar och finalisterna från generalkonsulatets webbaserade musiktävling fick uppträda live på stora scenen.

 

Representanter från regeringen, näringslivet, kultur och media närvarande under kvällen tillsammans med svenskar i Shanghai.


Det svenska nationaldagsfirandet organiserades av Sveriges generalkonsulat i Shanghai tillsammans med Business Sweden, Visit Sweden, Svenska Handelskammaren i Kina och 26 svenska företag med säte i Shanghai, Zhejiang, Jiangsu och Anhui.

Senast uppdaterad 11 jun 2018, 09.34