Alternate Text

Sveriges ambassadTel Aviv, Israel

Lokal tid 12:18

Svenskt pass inför sommarens resor

16 apr 2021

Ambassaden vill påminna om att det är dags att söka pass inför sommarens resor.

Vi har öppnat upp fler tider för pass och hänvisar till vår bokningssida.

Vi har också ibland ett begränsat antal tider på måndag eftermiddag: För att boka en av dessa tider sänd ett mejl till ambassaden på ambassaden.tel-aviv@gov.se

Vad du ska med dig till ambassaden när du söker om pass framgår här.

Från mitten av juli och hela augusti måste vi tyvärr kraftigt reducera möjligheten att söka pass på ambassaden. Vet ni därför att ni behöver pass för en resa i september så bör ni boka en tid redan nu eftersom våra passtider snabbt kan ta slut.   

Från att du har varit på ambassaden och ansökt om pass tar det ca tre veckor innan passet finns på ambassaden för uthämtning och du måste själv hämta ut det om du är över 18 år.

För brådskande resor till Sverige kan ambassaden utfärda ett provisoriskt pass som bara gäller för en resa till Sverige och detta pass har en maximal giltighetstid på 7 månader. Ett provisoriskt pass utfärdas av ambassaden och är normalt klart samma dag som ansökan ges in.

Sist men inte minst så vill vi att ni bokar av era tider ifall ni inte avser komma till ambassaden så att någon annan person kan erbjudas denna tid. Tyvärr har ambassaden många ”no shows”.   

Senast uppdaterad 29 mar 2021, 14.41