Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd. Svenskar utomlands uppmanas att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet samt att lyssna på lokala myndigheters råd. Svenskar utomlands uppmanas också att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner den senaste versionen av appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land.
Uppmaning till svenskar utomlandsResande som har frågor angående medförande av medicinering för privat bruk rekommenderas kontakta Indonesiens ambassad i Stockholm.
Indonesiens ambassad i Sverige har följande adress:
Indonesiens ambassad, Kungsbroplan 1, Våning 4, 112 41 Stockholm
Tel: +46 8 545 558 80, http://kemlu.go.id/stockholm/en/
E-post: stockholm.kbri@kemlu.go.id
För råd och rekommendationer rörande vaccinationer hänvisas till sjukvårdsupplysningens reseråd för Indonesien samt Folkhälsomyndigheten för allmänna råd.
Nej, svenska ambassaden ansvarar inte för andra länders inresebestämmelser eller eventuella visumkrav. Tänk på att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel.
Du bör vända dig till immigrationsmyndigheten i Indonesien:
Du hittar nyheter om Sveriges ambassad på ambassadens nyhetssida: Ambassadens nyhetssida.
Indonesien är utsatt för regelbundna naturkatastrofer av olika slag. Jordbävningar, översvämningar, vulkanutbrott, tsunamier och jordskred drabbar årligen olika delar av landet.
För att möjliggöra att bli kontaktad av ambassaden eller Utrikesdepartementen i händelse av en krissituation ska du anmäla dig på ambassadens hemsida: Anmäl dig till Svensklistan här.
Den indonesiska räddningstjänsten, BASARNAS, och den indonesiska katastrofmyndigheten, BNPB, bedöms vara kompetenta.
För praktiska råd i samband med vulkanutbrott se Disaster Preparedness på National Disaster Management Authority’s webbplats.
Nedan länkar till pålitliga indonesiska nyhetskällor:
Vigsel kan förrättas vid ett begränsat antal svenska utlandsmyndigheter, dock ej vid Sveriges ambassad i Jakarta.
För vigsel vid svensk kyrka i utlandet, vänligen se Svenska Kyrkan i utlandet.
Om du som svensk medborgare vill gifta dig inför en Indonesisk myndighet, läs mer här.
Ambassaden rekvirerar samordningsnummer för nyfödda barn och personer som aldrig innehaft svenskt pass, nationellt id-kort eller varit folkbokförda i Sverige, innan en passansökan kan göras. Har namnanmälan inte gjorts av vårdnadshavarna görs detta samtidigt.
Följande handlingar behöver uppvisas i original:
Ladda ned blankett från Skatteverket: SKV 7881 Äktenskapscertifikat Ansökan och försäkring
Är du folkbokförd i Sverige måste du ansöka om äktenskapscertifikat på ditt lokala skattekontor i Sverige.
Är du folkbokförd eller permanent bosatt i Indonesien kan du göra ansökan på ambassaden i Jakarta. Personalbevis som visar civilstånd och att du är utskriven krävs (bevis på uppehållsrätt i landet som KITAS/KITAP samt lokalt intyg om civilstånd från Kantor Kelurahan eller Catatan Sipil). Sökandes pass och makas / makens ID-handling (KTP) ska medtas.
Läs mer om Gifta sig utomlands i Indonesien.
En närstående, med en av ambassaden accepterad legitimation (se fråga "Vilka ID-handlingar accepterar Sveriges ambassad i Jakarta?"), måste följa med till ambassaden för att intyga din identitet.
Nedanstående ID-handlingar accepteras vid ambassaden för legitimering:
Du som är svensk medborgare men bor utomlands eller är på tillfälligt besök kan normalt ansöka om pass på Sveriges ambassad i landet du befinner dig i. Du kan ansöka om nytt ordinarie pass, provisoriskt pass eller nationellt id-kort.
Uppgifterna i den svenska folkbokföringen ligger till grund för ansökan om svenskt pass och nationellt id-kort. Se vidare på hemsidorna för Skattverket samt Polisen.
Lista på handlingar som ska medtas finner du på ambassadens sida - Pass utomlands.
För passökanden som är född utomlands och under 22 år finns särskilda bestämmelser angående passets giltighetstid och det svenska medborgarskapet. Ytterligare information finns på Migrationsverkets webbplats.
Vänligen skicka ett mail till ambassaden.jakarta@gov.se för att boka en tid för ansökan/verifiering av dina handlingar under de konsulära besökstiderna.
Ansökningarna skickas elektroniskt till Rikspolisstyrelsen i Sverige som i sin tur vidarebefordrar dem till AB Svenska Pass, där passhandlingen tillverkas. Därefter skickas passen med kurirpost till utlandsmyndigheten som lämnar ut passet till sökande.