Alternate Text

Embassy of SwedenCopenhagen, Denmark

Welcome to the Embassy of Sweden in Copenhagen, Denmark.

Local time 1:23 PM

Angående praktikplats på ambassaden i Köpenhamn!

06 Mar 2020

Viktig information till dig som vill bli praktikant under höstterminen 2020 på ambassaden i Köpenhamn.

På grund av den rådande situationen kring COVID-19 och de osäkerheter som är inför sommaren och hösten, har Utrikesdepartementet beslutat att inte ta emot praktikanter vid utlandsmyndigheterna hösten 2020.

Sveriges ambassad i Köpenhamn tackar er som sökt, eller tänkt söka, praktikplats hos oss och ser fram emot att ta emot ansökningar så snart det låter sig göras igen.

Generellt om praktikplatser

Sveriges ambassad i Köpenhamn tar normalt emot en praktikant varje vår- respektive hösttermin. Praktikanten medverkar i ambassadens politiska, ekonomiska och handelspolitiska rapportering samt i handläggningen av bilaterala ärenden mellan Sverige och Danmark. Dessutom deltar praktikanten i planering och genomförande av ambassadens näringslivs-, kultur- och Sverigebildsfrämjande projekt och evenemang, samt bidrar till kommunikationsinsatser med fokus på sociala medier. Insikt ges också i de konsulära arbetsuppgifterna.

Praktikanten ska vara svensk medborgare och studera vid universitet eller högskola, samt ha ett stort intresse för nordiska frågor och EU-frågor, Sverigeinformation och kommunikation.

Last updated 06 Mar 2020, 2.26 PM