Nordisk workshop om spårbarhet och hållbarhet inom livsmedelsindustrin
04 Oct 2020
Är du nyfiken på var din mat kommer ifrån? Vet du vad som händer innan de svenska köttbullarna hamnar på ditt middagsbord? Tillsammans anordnade Sveriges, Danmarks, Finlands och Norges generalkonsulat en workshop om spårbarhet och hållbarhet inom livsmedelsindustrin den 26 september. Talare från både Norden och Kina delade med sig av erfarenheter hur man kan förbättra spårbarhet inom livsmedelssektorn.
Photo: Mathias Guillin
Workshopen ägde rum på EF utbildningscentrum i Shanghai. En publik på cirka 100 personer från livsmedelsindustrin, media och konsumenter deltog. Åtta talare, inklusive Magnus Carnwall, Skogs- och lantbruksråd vid Sveriges ambassad i Peking och representanter från Norway in a Box, Danish Crown, the Norwegian Seafood Council, ICA, Hema, Rainbow of Hope and Yimishiji, utbytte erfarenheter kring hållbara livsmedelssystem. Ämnen som hur vi kan skapa en spårbar och hälsosam värdekedja och hur vi kan öka konsumenternas medvetande om spårbarhet av livsmedel diskuterades.
Projektet organiserades tillsammans med Shanghai International Culture Association, Business Ecology, Business Finland, EF, Fazer, ICA, Oatly, Valio, Scandic Foods Asia och andra nordiska samt lokala partner. Det är det åttonde året som de nordiska konsulaten tillsammans organiserar ett nordiskt projekt i Shanghai.
Last updated 05 Oct 2020, 9.07 AM