Generalkonsuln talar på seminarium om kvinnors säkerhet

21 Mar 2019

Den 18 Mars anordnade Tjeckiens generalkonsulat i Shanghai ett seminarium om kvinnors säkerhet på Shanghai Power Station of Art. Sveriges generalkonsul Lisette Lindahl talade och deltog i en paneldiskussion på forumet. Lindahl fokuserade på kvinnor, fred och säkerhet, vilket är en av kärnfrågorna i Sveriges feministiska utrikespolitik.

Forumet var ett särskilt event för internationella kvinnodagen 2019. Tal och diskussioner hölls på temat ”Globalt arbete för att stärka kvinnor: bekämpning av våld i hemmet och diskriminering av kvinnor”. Lindahl talade om det utbredda våldet mot kvinnor i väpnade konflikter och underströk vikten av kvinnors deltagande i fredsprocesser.

Bland övriga talare fanns värden Richard Krpač, Tjeckiens generalkonsul i Shanghai, Dr. Kateřina imáčková, domare i Tjeckiens konstitutionella domstol, och Feng Yuan, en av grundarna av den ideella organisationen Equality som arbetar för kvinnors rättigheter och jämställdhet i Kina. Seminariet bestod också av fotoutställningen ”The Mother of Escape” av Tomáš Třeštík och en workshop om självförsvar.

Last updated 21 Mar 2019, 9.10 AM