Generalkonsulatet bjöd till klädbytardag med modesugna på the Bund

26 Nov 2021

Kläder är viktiga för oss alla oavsett var vi bor och lever eller handlar och som konsumenter kan vi njuta av mode men har också ansvar för att tänka på våra kläders avtryck när det gäller hållbarhet. Därför arrangerade generalkonsulatet en klädbytardag i början av november på stiliga paradgatan the Bund i Shanghai på temat: Circular Economy – A Re-Dress Clothes Swop.

Foto Clothes Swop.JPG

Eventet drog till sig tre hundra modesugna Shanghai-bor i spektakulära lokaler och bjöd på en eftermiddag med både panelsamtal mellan kända kinesiska influencers på mode scenen som har öga för återvinning, on-line medverkan från Sverige av Jennie Dahlén, författare och föreläsare som brinner för att göra hållbart mode enkelt och inspirerande inom området Slow fashion och som skrivit boken Slow fashion - en guide till smart och hållbart mode, och en öppen shop för klädbyte som snabbt orsakade köbildning ute på trottoaren. Generalkonsul Marie-Claire Swärd Capra öppningstalade bland annat om den blomstrande återvinningssektorn för kläder i Sverige och hur vi bör komma ihåg att plagg som vi bara använder en handfull gånger faktiskt är tillverkade för att hålla för flera hundra användningar. Svenska Institutets utställning Re:Waste fanns också på plats för den som ville veta mer.

Foto Clothes Swop 3.jpg

En färgglad och inspirerande dag i hållbarhetens tecken som gav mersmak och visade på stort intresse för nya konsumtionsmönster bland modeintresserade Shanghai.

Foto Clothes Swop 2.JPG

Last updated 26 Nov 2021, 1.29 PM