Manuell bokning av passtider (på försök) - uppdatering

29 apr 2024

Ambassaden genomför sedan 26 februari ett försök med bokning av passtider via e-post. De manuella bokningarna fortsätter. Det är dock många fler som har e-postat än antalet tillgängliga passtider t o m oktober.

Ambassaden bokar nu in tider för augusti. Därefter bokas tiderna för september och oktober för de förfrågningar som redan inkommit per mejl. Har du ett giltigt pass och ett stort behov av nytt pass före november rekommenderas du att söka pass i Sverige. Du kan hämta ut den nya resehandlingen i London mot en avgift på SEK 200 (f n GBP 16).

Har du fått en tid, men ändrar dig gör du andra passökande en tjänst om du avbokar tiden så att vi kan boka in någon annan i stället. Skriv då ”Avbokning” i ärendemeningen.

Ansökan om pass i Sverige – om du med säkerhet vill ha ett förnyat pass

Ambassaden kommer inte heller framöver ha möjlighet att ta emot alla ansökningar om pass från svenska medborgare i Storbritannien som önskar ansöka om pass eller nationellt ID-kort i London. Ambassadens kapacitet, med våra nuvarande resurser, ligger på ca 5 000 pass per år. Vi bedömer att det kan bo 120 000-150 000 svenska medborgare i Storbritannien.

Det snabbaste sättet att förnya sitt pass eller nationella ID-kort även i fortsättningen vara att göra det hos Polisen i Sverige. Som regel bör det gå att i närtid hitta en passtid hos Polisen. Om du inte har bank-ID då kan släkting/vän boka tid åt dig med sitt bank-ID på www.polisen.se. Mer information om pass finns på Polisens hemsida: www.polisen.se

Kom ihåg att om du ansöker om ett pass eller nationellt ID-kort hos polisen i Sverige, kan du sedan hämta ditt nya pass eller ID-kort på ambassaden i London mot en avgift (200 SEK, som betalas i lokal valuta f.n. GBP 16).

Om ditt pass har gått ut kan du ansöka om provisoriskt pass vid ambassaden i London för en enkel resa till Sverige. För mer information se ambassadens hemsida: Provisoriskt pass (nödpass) - Sweden Abroad

Manuell bokning av passtider

Ambassaden fortsätter att boka passtider i turordning. Vi försöker att skapa utrymme för att ta emot så många ansökningar som möjligt. Därför kommer förfrågningar om passtider att besvaras via automatiska svar.

Kommer ambassaden fortsätta den manuella bokningen?

Ambassaden planerar att boka tider manuellt tills en ny IT-baserad bokningssida finns tillgänglig.

Ambassaden kommer regelbundet att återkomma med mer information på hemsidan.

Senast uppdaterad 30 apr 2024, 15.07